Het belangrijkste voordeel van een Chromebook: veiligheid

De doorsnee computergebruiker gebruikt een computer voor slechts vier taken: googelen, e-mailen, internetbankieren en online winkelen. Een chromebook is hiervoor bij uitstek geschikt. Waarom? Voor bovenstaande taken is veiligheid van het grootste belang en er is geen veiligere computer dan een Chromebook!

Geen virusscanner nodig

Desondanks kunt u veilig over internet surfen met een gevoel van onkwetsbaarheid. De kosten van een goede virusscanner komen te vervallen. Chromebooks worden automatisch geüpdatet. U beschikt dus altijd over de nieuwste virusbescherming en nieuwe functies.
Lees meer...

Diefstal

Mocht uw Chromebook gestolen worden, dan kan de dief niet bij uw bestanden. Al uw gegevens zijn versleuteld en de dief kan enkel toegang krijgen als hij uw wachtwoord weet. Ook als u uw Chromebook met meerdere gebruikers deelt, hoeft u zich geen zorgen te maken dat zij bij uw bestanden kunnen!

Gastaccount

Moet een vriend of kennis even gebruik maken van uw Chromebook? Geen probleem, er kan gebruik gemaakt worden van het gastaccount. Dit account geeft toegang tot internet en de mogelijkheid bestanden te downloaden. Echter, zodra het account wordt verlaten, worden alle sporen van het gebruik gewist!

bel vandaag nog naar 085-8880533

Nog een belangrijk voordeel:
de snelheid

Door het compacte besturingssysteem en de snelle SSD (de moderne vervanger van de mechanische harde schijf) start een Chromebook razendsnel op en sluit hij ook weer razendsnel af. Bovendien wordt een Chromebook na verloop van tijd niet langzamer, zoals dit met Windows notebooks wel het geval is. Klap het Chromebook open en u kunt direct aan de slag. Afsluiten is niet nodig, klap hem dicht en hij gaat direct in de slaapstand.
Bij een Chromebook veroorzaken updates geen vertraging bij het opstarten en afsluiten, dit in tegenstelling tot systemen met Microsoft Windows. Een Chromebook krijgt wel updates (automatische updates) maar de gebruiker merkt daar niets van. Windows 10 laat redelijk snel een inlogscherm zien, maar is dan nog niet volledig opgestart. Vandaar dat in de test hieronder ook de tijd inclusief het opstarten na het inlogscherm is meegenomen.

Tijd nodig om op te starten in seconden

  • 7 Chromebook tot inlogscherm
  • 11 Chromebook tot gebruiksklaar
  • 22 Windows 10 tot inlogscherm
  • 103 Windows 10 tot gebruiksklaar

En nog meer voordelen!

Gebruiksvriendelijk

Een Chromebook heeft een eenvoudige interface, uitermate geschikt voor kinderen en ouderen omdat het heel eenvoudig te leren is. Geen ingewikkelde menu's en de belangrijkste instellingen passen met gemak op een half A4'tje. Bovendien kunt u niets kapot maken zoals dat in Windows wel kan. U kunt dus zorgeloos overal op klikken!
Lees meer...

Automatische backup

Bij verlies, diefstal, brand of een defect bent u uw gegevens nooit kwijt, want u koopt een nieuw apparaat, logt in en alles is weer als vanouds. U hoeft niets in te stellen! Bovendien worden uw bestanden gesynchroniseerd met uw Android smartphone en Android tablets en andere apparaten waarop u bent ingelogd met uw Google-account.
Lees meer...

Software

De mogelijkheid om software van Android (het grootste mobiele besturingssyteem ter wereld) te installeren wordt momenteel geïntegreerd in het besturingssysteem van Chromebooks (Chrome OS). Dat wil zeggen dat nagenoeg alle software die voor Android beschikbaar is, eenvoudig in de vorm van apps geïnstalleerd kan worden op een Chromebook.
Lees meer...

Energie

Een Chromebook is zeer energiezuinig, het besturingssysteem gebruikt veel minder energie dan Windows waardoor Chromebooks het veel langer volhouden dan Windows laptops op een gelijkwaardige batterij. Daarnaast zijn Chromebooks uitgerust met een accu met een lange gebruiksduur. Voortaan kunt u dus de oplader thuislaten!
Lees meer...

Wat kan ik op een Chromebook aansluiten?

Wat doet Chromepy voor u?

Inventarisatie

Eerst wordt gekeken of een Chromebook voor de klant een geschikte keuze is. Mocht dit niet zo zijn dan zal Chromepy een alternatief aanbieden. Chromepy kan alles leveren tegen concurrerende prijzen, zo ook computers die voor de klant op maat gemaakt worden (bijv. gamen of videobewerking).

Google account inrichten

Met een Google-account heeft u toegang tot alle Google-services op internet, waaronder Gmail, Google Agenda en Google Drive. Diverse instellingen worden gemaakt. Zo wordt o.a. Gmail naar de wens van de klant ingesteld. Dit betreft de weergave, de functionaliteit en eventuele e-mail accounts die gekoppeld kunnen worden.

E-mail overzetten naar Gmail

Uw e-mail wordt vanuit het door u gebruikte e-mailprogramma (bijv. Windows Live Mail) of online e-maildienst (bijv. Yahoo! Mail) overgezet naar Gmail. Als u graag het e-mailadres van uw internetprovider wilt behouden dan kan dat. Gmail kan zelfs zo ingesteld worden dat u mailt met dat adres als afzender!

Bestanden, foto's en bladwijzers overzetten

Uw bestanden en foto's worden naar respectievelijk de Google Drive en Google Photos geüpload zodat u met uw Chromebook (of een smartphone of tablet) uw bestanden op internet kunt bekijken en openen. Daarnaast worden ook de internet favorieten (bladwijzers) gekopieerd naar de Google Chrome browser.

Printer aansluiten via Cloudprint

Een Chromebook kan afdrukken mits de printer is gekoppeld aan Google Cloud Print. Mocht u geen geschikte printer hebben dan kan een Chromebook ook afdrukken via de oude computer. Met Cloudprint kunt u uw Chromebook (of een smartphone of tablet) gebruiken om af te drukken, zelfs als u niet in de buurt van uw printer bent.

De Chromebook configureren

Uw Google account wordt geactiveerd. Daarnaast worden diverse nuttige apps voorgeïnstalleerd (bijv. t.b.v. offline werken). Bovendien wordt de gratis 100 GB opslagruimte (voor 2 jaar) geactiveerd op de Google Drive (15 GB is altijd gratis). Ook moet de Chromebook worden aangemeld op het WiFi netwerk.
Ik heb me nooit met computers bezig gehouden en ik ben dus een echte analfabeet op dat gebied. Maar ik wilde gaan internetbankieren en heb de gok genomen en een Chromebook gekocht. Had ik dat maar eerder gedaan! Wat een gebruiksgemak!

De heer de Vries, Deurne

Pas nu ik een Chromebook in gebruik heb, snap ik dat onze laptop die net 5 jaar oud is, al in een museum thuishoort! Supersnel, geen irritante updates en geen dure virusscanner!

Familie de Groot, Oisterwijk

De beste aankoop die we ooit hebben gedaan. Op onze tablet werden alleen spelletjes gespeeld, maar met een Chromebook doet onze dochter haar schoolwerk en doet mijn man de boekhouding. Perfect!

Familie de Vos, Uden

Ik was altijd bang om iets via internet te betalen, omdat ik nooit zeker wist of de beveiliging van mijn laptop voldoende was. Met een Chromebook heb ik mijn eerste aankopen in een webwinkel gedaan! Eindelijk geen zorgen meer!

Familie Visser, Valkenswaard