Gebruiksgemak

Een Chromebook heeft een eenvoudige interface, uitermate geschikt voor kinderen en ouderen omdat het heel eenvoudig te leren is. Geen ingewikkelde menu's en de belangrijkste instellingen passen met gemak op een half A4'tje. Bovendien kunt u niets kapot maken zoals dat in Windows wel kan. U kunt dus zorgeloos overal op klikken!

  • Nooit meer op save drukken. Alles wordt direct online opgeslagen, tot en met de laatste letter. U hoeft niets te doen, zelfs niet als de internetverbinding wegvalt!
  • Wanneer er geen internetverbinding is kunt u gewoon doorwerken. De bestanden worden automatisch gesynchroniseerd.
  • Van alle bestanden in de Google Drive worden bestandsversies en een revisie geschiedenis bewaard. Oudere versies van bestanden worden standaard gedurende 30 dagen bewaard (U kunt kiezen voor altijd bewaren). In de revisiegeschiedenis van een bestand wordt duidelijk aangegeven wanneer een bestand is bewerkt en wat de wijzigingen waren. Indien nodig kunt u eenvoudig terug naar een eerder gemaakte versie van het bestand!
  • U kunt bestanden eenvoudig delen met anderen. Dat kan ook een map met foto's van de vakantie zijn. Mensen met wie u iets wilt delen hoeven geen Google account te hebben. U kunt ze een link sturen naar uw Google Drive.
  • U kunt zelf gelijktijdig met meerdere personen in hetzelfde document werken! De deelnemers zien elkaars cursor in het document en zien direct de veranderingen plaatsvinden.

Standaard krijgt u 15 GB gratis ruimte op uw Google Drive. Met de aanschaf van een Chromebook krijgt u twee jaar lang gratis maar liefst 100 GB opslagruimte op Google Drive! De bestanden kunt u openen op elk apparaat, maakt niet uit of dat een smartphone, tablet of PC is.