Geef uw laptop of computer een tweede leven

Als de ondersteuning voor het Windows besturingssysteem op een laptop of PC verlopen is, wil dat nog niet direct zeggen dat het tijd is voor een nieuwe. U kunt de oude computer namelijk ook van een nieuw besturingssysteem voorzien. Natuurlijk kunt u een losse licentie van de nieuwste versie van Windows kopen en, mits de hardware het toestaat, deze (laten) installeren. Toch is dit vaak niet de beste keuze.

  • Snelheidsverlies
    Allereerst omdat Windows de hardware van de computer zwaar belast en dat neemt bij een nieuwe versie alleen maar toe. Met als gevolg een trage, onwerkbare computer. Op Linux gebaseerde besturingssystemen (zoals CloudReady, Remix OS, Ubuntu en Kubuntu, volg deze link voor meer info) hebben daarentegen de eigenschap dat ze minder belastend zijn voor de hardware en dus beter presteren als Windows. Met andere woorden, uw oude computer zal met een op Linux gebaseerd besturingssysteem sneller reageren op uw acties dan de nieuwste versie van Windows en toch weer volledig bij de tijd zijn.
  • Goedkoper
    Op de tweede plaats zijn op Linux gebaseerde besturingssystemen, ook wel Linuxdistributies genoemd, goedkoper dan Windows. Een nieuwe licentie van Windows kost 99 euro terwijl de Linuxdistributies volledig gratis zijn! Als bonus hebben deze besturingssystemen, in tegenstelling tot Windows, geen virusscanner nodig en worden een aantal Linuxdistributies (zoals Ubuntu en Kubuntu) met gratis Office software geleverd die compatibel is met Microsoft Office. Wat opnieuw een besparing oplevert. Kortom, meer dan genoeg redenen om de keuze voor een Linuxdistributie te overwegen!

De kosten
Chromepy hanteert een prijs van 30 euro voor een nieuwe installatie van een besturingssysteem naar keuze. Daar komt 30 euro bij als de klant zijn bestanden wil meenemen naar het nieuwe besturingssysteem (back-up). Indien de klant kiest voor een nieuwe Windows installatie, dan worden daar de licentiekosten van Windows (99 euro) aan toegevoegd.
Mocht de betreffende computer nog een mechanische harde schijf hebben dan is het aan te bevelen deze te vervangen door een SSD (Solid State Disk). In tegenstelling tot de mechanische harde schijf waarvan de werking ongeveer vergelijkbaar is met een ouderwetse platenspeler, heeft een SSD geen bewegende delen. De data wordt weggeschreven naar geheugenmodules, waardoor het lezen van en schrijven naar de SSD veel sneller gaat dan bij de mechanische harde schijf. De snelheidswinst die dit oplevert kan een oude computer weer zo snel laten reageren als een nieuwe! De prijs is afhankelijk van de grootte van de SSD. Bel Chromepy voor meer informatie op 085-8880533 of maak een afspraak via onze online afspraakplanner.